Begin februari vroegen wij op onze Facebookpagina wie voor ons de Brother DCP-J562DW printer wilde testen. Hier kregen wij veel enthousiaste reacties op en uit al deze reacties kozen we Dominique van Wijk als printertester.
Zij kreeg van ons de Brother DCP-J562DW printer en het enige dat zij hiervoor hoefde te doen was het schrijven van een eerlijke beoordeling. Natuurlijk delen wij deze ook met u. Wilt u ook een keer een printer voor ons testen, volg ons dan ook via Facebook.

 

Beoordeling Brother DCP-J562DW printer door Dominique van Wijk:

De installatiehandleiding is erg duidelijk. De eerste instellingen van de printer zijn duidelijk uitgelegd en makkelijk te volgen. Je kunt bij de eerste stappen de printer al gelijk verbinden met de Wifi, wat erg handig is.

Ik kwam wel gelijk een probleem tegen waar niet echt iets over vermeldt staat in de handleiding: er zit geen cd-rom ingang in mijn laptop. Er stond wel duidelijk uitgelegd hoe je de printer op de laptop installeert met cd-rom, maar niet zonder cd-rom.

In de uitleg werd voor verdere vragen wel verwezen naar de Brother support site, waar ik de link vond om het besturingssysteem van de printer te downloaden.

De app Iprint&Scan is erg gebruiksvriendelijk. Je kunt er eigenlijk alles mee doen wat je met de printer zelf ook kunt doen. Je kunt hiermee ook een webpagina afdrukken. Dit heb ik gedaan en de printer begint binnen twee seconden met printen. Erg snel dus! De tekst ziet er goed uit (ook bij het normaal printen).

Kopiëren via een mobiel apparaat is erg handig en zeker een aanrader!

Bij het kopiëren via de printer zelf is het de vraag of je het papier wel goed recht hebt neergelegd, maar via de mobiele app kun je het rechttrekken, bijsnijden en inzoomen om te kijken of de tekst goed wordt weergegeven. Ondertussen kun je de app gewoon wegklikken zonder dat het kopiëren wordt afgebroken/gestopt.

Het scannen van papier is zowel in de mobiele app als via de laptop erg gemakkelijk.

Via de app kun je het opslaan of verzenden via bericht, mail, Airdrop, etc. of plaatsen op social media. Via de laptop kun je deze ook makkelijk opslaan.

De status van de cardridges worden weergegeven op de printer, laptop en op de mobiele app. Hiermee is erg duidelijk hoe vol deze nog zijn.

Ze worden wel duidelijker weergegeven op de app dan op de printer zelf, dat is wel jammer. Wat ook mooi is is dat de cardridges lang mee gaan.

Bij het afdrukken van foto’s via een sd kaart is er ook een redelijk goed overzicht. Wat fijn is is dat je kunt kiezen hoe de foto’s op de printer moeten worden weergegeven. Wat wel lastig is is dat er op de printer weinig keuze is voor fotopapier soort. De papiersoort BP60MA mat was op de printer niet zichtbaar, maar op de laptop wel.

Het printen van een foto op A4 duurt lang (+- 3 minuten), maar heeft wel een mooie/goede kwaliteit. Alleen bij het printen van een foto op A4 zijn soms de randjes iets beschadigd.

Kortom: een goede gebruiksvriendelijke printer met een uitstekende kwaliteit bij het printen van tekst of foto’s.