Misschien heeft u al eens even voor het Lamy display gestaan in één van onze winkels.. genoeg te kiezen. Voor iedereen is een juiste pen te vinden, wij helpen u in onze winkels graag hierbij. 
Het Lamy ABC vulpen of potlood is gemaakt voor kinderen die leren schrijven, door de goede grip, geen vermoeidheid bij het schrijven en sterke slijtvaste penpunt.
De Lamy vulpennen Nexx en Safari hebben sterkte slijtvaste penpunten en robuuste sterke clips. Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Een vulpen gebruikt u voor het mooie schrijven, niet om snel te schrijven.
De Lamy rollerpennen blinken uit door het vloeiende schrijven. Omdat de inkt sneldrogend is ook erg geschikt voor linkshandigen. 
De Lamy balpennen gebruikt u wanneer u veel of snel wilt schrijven. Deze pennen zijn door de stalen houder erg stevig en de sterk verende clip zorgt ervoor dat uw kleding niet beschadigd bij het dragen in bijvoorbeeld de borstzak.
Maar ook voor Kalligrafie heeft Lamy pennen, en een vulpotlood ontbreekt ook niet.
In onze winkels bekijkt en probeert u het gehele Lamy assortiment.

Kantoorartikelen zijn voor iedereen. Op de meest uiteenlopende werkplekken worden ze dagelijks gebruikt. Máár waar gewerkt wordt, laten we ook onze sporen achter. En de een natuurlijk meer dan de ander ;).

Bent u een gestructureerd type dat voor alles een eigen plekje heeft? Chapeau! Of bent u toch meer die sloddervos met dat bureau dat dagelijks he-le-maal vol ligt met spullen? Wij delen vijf opruimtips zodat uw werkplek in no time perfect georganiseerd is. Want een opgeruimde werkplek is een opgeruimd hoofd.

Opbergen en opruimen.

Welke kantoorartikelen gebruikt u dagelijks en wat ligt al weken op uw werkplek stof te happen? Kijk eens kritisch naar uw werkomgeving, dan komt u erachter dat een groot deel (bijna) nooit gebruikt wordt. Dus, waarom ligt het er nog? Wat u niet gebruikt, kan weg. Twijfels? Niet nodig! Twijfel houdt in dat u het artikel niet vaak genoeg gebruikt, dus opruimen die boel. Zoals Netflix opruimgoeroe Marie Kondo zegt: alleen de spullen die u écht vrolijk maken verdienen een plekje op uw bureau

Structureer! Bent u lekker ontspuld van alle onbelangrijke zaken? Next step: Cluster alles wat u dagelijks nodig hebt. Sorteer en geef alles een eigen plekje, zo wordt uw bureau meteen een stuk overzichtelijker. Gelukkig zijn er genoeg producten die u hierbij kunnen helpen. Zo zijn er bijvoorbeeld bureau organizers in verschillende soorten en maten. Wilt u een organizer die bij u past? Breng dan een bezoekje aan onze webshop.

Keep your friends close, but your office supplies closer! Het is heerlijk alles een plekje te geven, maar zorg ervoor dat u de meest gebruikte kantoorartikelen dicht bij u houdt. Maak een handig plekje waar u uw notitieblok én pen opbergt na gebruik, zodat u het de volgende dag snel bij de hand heeft. Een brievenbakje kan u hierbij helpen. Overdag op uw bureau, ’s avonds in de kast! Kies voor een leuke kleur, dat zorgt voor een positieve stemming!

Maak uw werkplek schoon. Heeft u alles netjes opgeborgen, opgeruimd en perfect georganiseerd? Dan wordt het tijd om eens een doekje over uw bureau te halen. Wist u dat uw werkplek vierhonderd keer meer bacteriën bevat dan een wc-bril? Bah! Tijd dus om je bureau eens flink onder handen te nemen. Inkstation geeft u graag advies om uw werkplek te laten glimmen.

Routine. Volgt u de bovenstaande tips netjes op? Dan ziet uw werkplek er weer spiq en span uit. De volgende uitdaging is om het ook zo te houden. Daarom de laatste tip: bedenk uw eigen ‘opruimroutine’. Berg uw spullen, ook na een intensieve klus, direct op de juiste plek op. Ruim uw beker op, maak één lijstje van al uw losse post-its en veeg de kruimels van uw bureau. De eerste actie voor de volgende werkdag legt u bovenop de stapel in uw brievenbakje en u bent klaar om te gaan! Fijne avond!

Met bovenstaande tips wordt zelfs de grootste sloddervos omgetoverd tot een ware opruimgoeroe. Komt u er echt niet uit? Schuif dan alles stiekem door naar het bureau van uw buurman. 😉 Opgeruimd staat netjes!

De zomervakantie. Hét hoogtepunt van het jaar. Een moment waarop je even volledig kunt ont-stressen en los komt van de dagelijkse sleur. Maar helaas, niets is voor altijd… Voor je het weet zit de vakantie er weer op.

Hoewel sommige collega’s nog aan de Spaanse kust zitten, staat er voor jou alweer een nieuwe werkweek voor de deur. En dat betekent maar één ding: je moet weer aan de slag… Maar hoe zorg je ervoor dat je die eerste werkweek goed doorstaat, zonder steeds weg te dromen?

Geef jezelf de tijd om te wennen. Je komt net terug van een heerlijke vakantie. Probeer dat gevoel nog even vast te houden. Als het even kan, pak dan een extra dag vrij voor een rustige overgang. Dan heb je de tijd om te acclimatiseren, wasjes te draaien en je mentaal voor te bereiden op je eerste werkdag.

Is de eerste werkdag dan toch écht aangebroken? Helaas kun je dat moment niet eindeloos uitstellen… Maar de eerste dag hoeft niet alleen in het teken te staan van een overvolle mailbox en een stroom aan nieuwe taken. 

Plan een paar geluksmomentjes in gedurende de dag zodat je stiekem toch nog even lekker weg kunt dromen. Maak bijvoorbeeld een korte wandeling tijdens de pauze of trakteer jezelf op een overheerlijke kop koffie. Dat verzacht het leed een beetje ;). Heb je hulp nodig bij het maken van een goede planning? Gebruik onze After Holiday-planner en maak een vliegende start!

Niet alleen het inplannen van geluksmomentjes maakt het werk gemakkelijker. Ook je werkomgeving kan je hier een handje bij helpen. Je werkplek hoeft toch niet saai te zijn? Fris je plek op met kantoorartikelen in leuke kleurtjes, plaats een fotolijstje met een mooie vakantiefoto en je houdt dat vakantiegevoel nog iets langer vast. Inkstation geeft je het beste advies om de zomer terug te brengen naar jouw werkplek.

Om de After Holiday dip tegen te gaan helpt het ook om alvast je volgende vakantie te plannen. Dat klinkt gek want je bent pas net terug. Maar echt, een paar vrije dagen in het vooruitzicht maakt de start een stuk makkelijker. En dat hoeft echt niet meteen een volledige vakantie te zijn. Een dagje uit volstaat ook prima.

Ben je bang dat deze After Holiday dip ondanks de tips eeuwen blijft duren? Een troost. Na twee weken is de dip waarschijnlijk weer voorbij. De geluksstofjes dopamine en endorfine die na de vakantie uit balans zijn geraakt, zullen dan wel weer terug zijn. En voor je het weet… is het weer tijd om die koffers te pakken.

Wist jij dat een printer ongeveer 300 keer per dag wordt aangeraakt?
En dat er in een koelkast 7950 bacteriën per cm³ zitten?
Je hoort het al:
op kantoor kom je genoeg in aanraking met schimmels en bacteriën.

Het is dus tijd voor wat extra aandacht voor hygiëne en schoonmaken op kantoor.
Wij zetten de 9 grootste probleemgevallen op een rijtje en geven je tips wat je zelf kan doen om je werkplek schoon te houden.

#1: DE KOELKAST

Bacteriën en schimmels hebben niets te klagen in een koelkast. De koelkast op kantoor is de verantwoording van iedereen, maar in de praktijk blijven boterhammen, beleg en yoghurtbakjes toch nét iets te lang liggen.

Onze tips:
✓ Producten over de datum? Uit de koelkast!
✓ Laat iedereen met etiketten werken. Zo weet je precies wie de boosdoeners zijn…#2: DE PRINTER

Wist je dat een printer ongeveer 300 keer per dag wordt aangeraakt? Je raadt het al: een échte bron van bacteriën.

Onze tips:
✓ Zorg voor desinfecterende reinigingsdoekjes naast de printer
✓ Maak collega’s bewust van de hygiëne regels

 


#3 HET TOETSENBORD

Huidcellen, voedselresten, stof: je toetsenbord heeft het zwaar te verduren op kantoor. Goed nieuws: je kan er zelf direct mee aan de slag.

Onze tips:
✓ Schud je toetsenbord voorzichtig en maak goed schoon tussen alle randen
✓ Gebruik antibacteriële vochtige doekjes en een luchtdrukspray om vuil en stof weg te spuiten onder de toetsen van je toetsenbord.

 


#4 DE TELEFOON

Zeg eens eerlijk, hoe vaak maak jij je telefoon op kantoor of je mobiele telefoon schoon? In de praktijk blijkt dit nogal tegen te vallen…

Onze tips:
✓ Plan een vast moment in je agenda voor het schoonmaken van je telefoon. Zo vergeet je het nooit meer!
✓ Vergeet bij een mobiele telefoon ook het stof in de oplader niet

 


#5 DE AIRCONDITIONING

Werken de filters van een airco niet optimaal? Dan krijgen bacteriën en schimmels vrij spel, met een slechte luchtkwaliteit tot gevolg.

Onze tips:
✓ Veel gezondheidsklachten op de werkvloer? Kijk dan eens naar de airco
✓ Informeer naar het onderhoud van de airconditioning: wanneer is deze voor het laatste gereinigd?

 


#6 HET TOILET

Het toilet mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. De deurklink, de toiletbril, het kraantje en de handendroger: je bent nergens ‘veilig’ op het toilet.

Onze tips:
✓ Doe de deksel van het toilet dicht wanneer je doortrekt
✓ Was je handen met zeep en langer dan 20 seconden

 


#7 DE MAGNETRON

Warmte, voeding, vocht: de magnetron is een plek waar bacteriën zich echt thuis voelen. En zeg nu zelf, wanneer je het deurtje opent wordt je nooit echt vrolijk.

Onze tips:
✓ Stel eenvoudige regels op voor iedereen, voor het gebruik van de magnetron
✓ Check na het gebruik altijd even of je geen spetters of resten achterlaat

 


#8 EEN KOPTELEFOON

Oorsmeer, huidschilfers, zweet… denk nog maar even goed na voordat je oordopjes of een koptelefoon uitleent aan een collega.

Onze tips:
✓ Zorg voor een persoonlijke koptelefoon of oordopjes – en bewaar deze ‘veilig’
✓ Maak de koptelefoon of de oordopjes regelmatig schoon met een reinigingsdoekje

 

#9 DE KOFFIEMOKKEN

Last but not least: de mokken en kopjes op kantoor. Wanneer je alleen een mok afspoelt met heet water ga je de oorlog tegen de bacteriën niet winnen.

Onze tips:
✓ Een favoriete mok? Helaas, ook deze moet je na 1 dag schoonmaken
✓ Zet mokken in de vaatwasser, of maak ze uitgebreid schoon met een sopje

“Bespaar vele euro’s met een nagevulde cartridge”

De beste inkt, ouderwetse service en veel voorraad. Dát is Inkstation Soest. Klanten uit de wijde regio komen hier voor het navullen van inkt- en tonercartridges. “Afhankelijk van het type printer bespaar je al gauw 20 tot 30 euro”, belooft eigenaar Cor Wander.

Inkstation zit in Amersfoort, Barneveld, Bussum, Ede en Nijkerk. En alweer 14 jaar ook in Soest. Cor: “We weten alles van cartridges, papier en printers. Vaak wordt gedacht dat een nagevulde cartridge strepen of vlekken geeft. Niet bij ons! We zijn specialisten die alle ontwikkelingen volgen. Elk nieuw type printer kopen en testen we. We weten dus wat wel en niet kan.”

Nieuwe cartridges

Sommige cartridges laten zich niet navullen. En soms moet je een cartridge vervangen. Inkstation levert daarom ook nieuwe, originele A-merk cartridges. “We hebben 500 typen inktcartridges en 60 typen tonercartridges standaard op voorraad. Hebben we iets niet? Vandaag besteld is morgen bij de klant in huis.” De service gaat nog verder. “Wekelijks komen hier mensen met een printer die een storing heeft. We helpen graag. Ook als een navulling niet goed is gegaan. Dát is onze kracht.”

Kantoorartikelen

Inkstation verkoopt ook alle kantoorartikelen. “Mooie merken, zoals Lamy-schrijfwaren, Edding-stiften en Ilford-fotopapier hebben we gewoon op voorraad. We leveren nu eenmaal dolgraag kwaliteit”, glimt Cor.

 

U concentreren op uw werk, is lastiger dan ooit. In de open kantoortuin wordt u vaak afgeleid door telefoontjes, geklets en mailtjes die blijven binnenstromen. Het zijn allemaal prikkels die u afleiden van uw taken.

Prikkels die tijd en energie kosten, zodat u een uur later nog niet veel bent opgeschoten.
Dit kan leiden tot frustratie, irritatie en stress. En dat is niet de bedoeling.
Stay focused! Maar hoe?

 

 

Overal prikkels

Onmisbaar in de kantoortuin is de geluiddempende oorkap of gehoorbeschermer.
Misschien niet het meest flatteuze hulpmiddel, maar wel effectief!
De vreemde blikken van uw collega als u hem voor het eerst draagt, wegen niet op tegen de rust die u voor uzelf creëert. Binnen no-time draagt uw collega hem ook 😉
Goed voor de focus, productiviteit en kwaliteit van uw werk!

 

 

Rommel op uw bureau betekent rommel in uw hoofd 

Hoe fijn is het om lekker georganiseerd en efficiënt aan het werk te gaan.
Zorg ervoor dat alles wat u nodig hebt, binnen handbereik is. En zit uw dag er op?
Berg dan alles netjes op, dat geeft rust. Met onze orders, mappen, brievenbakje of ladenbox is het ordenen van uw kantoorspullen heerlijk eenvoudig.
Lekker gefocust dus!

 

 

 

100 dingen tegelijk

Poeh, multitasken is overrated. Het constant schakelen tussen taken zorgt er juist voor dat u minder productief bent, wel zo’n 10% per dag!
We kunnen nou eenmaal geen twee taken tegelijk als we daarover moeten nadenken.
Het schakelen tussen taken kost tijd en dat is dus niet efficiënt.
Maak eerst het een af en richt u dan op een volgende taak.

 

 

 

Niet storen!

De hele dag collega’s aan uw bureau helpt niet mee.
Zoek wat vaker de stiltewerkplek op.
Laat uw collega’s dan weten dat u even niet gestoord wilt worden.
Dit kun u gemakkelijk aangeven met een bordje niet storen of een rood lampje aan uw beeldscherm. Of spreek een code af. Zet uw telefoon uit of leg hem in uw tas.
Laat Outlook niet de hele dag open staan, maar kies een aantal vaste momenten op de dag om uw e-mails te beantwoorden. Creëer rust voor uzelf.

 

Zorg voor uzelf

Zen in de kantoortuin betekent ook dat u lief bent voor uzelf. Sta wat vaker even op en beweeg een beetje. Geniet even van een kop thee en ga in uw pauze even een frisse neus halen. En… relax! Nothing is under control 😉

Van groen wordt u ontspannen. Rood activeert. Kleuren roepen verschillende associaties op en beïnvloeden uw stemming. Zo ook uw werkgeluk op kantoor. De kleur op kantoor is van invloed op uw humeur, maar ook op uw creativiteit en productiviteit. Welke kleur heeft welk effect?

Over het algemeen zijn kantoortuinen vaak wit. Met wit creëert u rust, ruimte en mogelijkheden. Maar te veel wit geeft weer een gevoel van te veel mogelijkheden, dat leidt tot keuzestress. Een manier om dit te vermijden is door kleuren aan te brengen in de kantoorruimte. Dit doe u met meubilair, kunstwerken en natuurlijk kantoorartikelen. Omring uzelf met gekleurde kantoorartikelen en beïnvloed zo uw stemming op kantoor.

 

ROOD

Rood is een prikkelende kleur. Rood activeert en zet aan tot hoge productiviteit.
Maar rood kan ook te stimulerend zijn.
Gebruik dus niet te veel rode kantoorartikelen als u gefocust aan het werk wilt zijn.

 

 

 

 

ORANJE

Oranje stimuleert creativiteit en is de kleur van positiviteit.
Het maakt u lekker vrolijk en zorgt ervoor dat u productief kunt zijn.
Bovendien is het de kleur van verbinding. Heeft u een brainstormsessie?
Maak dan gebruik van oranje kantoorartikelen.
Dit komt het creatieve proces ten goede.

 

 


BLAUW

De kleur blauw heeft een rustgevend effect en stelt mensen op hun gemak.
Een kleur die betrouwbaarheid uitstraalt.
Bovendien bevordert de koele kleur blauw de concentratie.
Gaat u voor veilig, dan gaat u voor blauwe kantoorartikelen.

 

 

 

 

 

GROEN

Groen is rustgevend en zorgt voor ontspanning. 
Daarnaast bevordert het groei en ontwikkeling.
Het is natuurlijk ook de kleur van de natuur.
Door deze kleur in uw kantoor te gebruiken,
brengt u gevoelsmatig de natuur naar binnen.

 

 

GEEL

Geel helpt u bij focus, concentratie en zelfvertrouwen.
Gele memoblaadjes, een gele ordner en
gele markeerstiften op uw bureau.
Zo brengt u concentratie en focus aan in de kantoortuin.

 

 

 

 

Bij uw Inkstation vindt u kantoorartikelen in alle kleuren van de regenboog. Van rood tot groen en blauw tot geel, zodat u kleur kunt geven aan uw werkdag.

Uw brein is gek op beelden. Complexe informatie verwerkt u bijvoorbeeld beter als het visueel wordt aangeboden. Een slimme projectaanpak zoals scrum wint dan ook steeds meer aan populariteit.

Het raamwerk van scrum bestaat uit een schema met daarin alle activiteiten, taken en de voortgang van het project. Hoe kunt u dit beter zichtbaar maken dan op een whiteboard of flipover? Deze tools ondersteunen het project en stellen teams in staat om met een scala aan accessoires snel te schakelen en flexibeler te werk te gaan. Zo geeft u complexe projecten op een overzichtelijke manier weer en stelt u snel bij als dat nodig is!

Een scrumbord ziet er in elke organisatie anders uit. Elke werkwijze is daarin uniek. Maak uw eigen scrumbord helemaal naar wens met scrumbordaccessoires. Kies de accessoires die bij uw team passen en tover uw flipover of whiteboard om tot het perfecte scrumbord. Wat heeft u nodig?

Matrix tape

Met behulp van matrix tape kunt u zelf lijnen aanbrengen op een whiteboard. Zo maakt u in een handomdraai een gestructureerd scrumbord met onderverdeling in de kolommen to do, loopt en afgerond.

Bestel hier!

Scrum magneten

Scrum magneten worden ook wel magnetische post-its genoemd.
Het zijn gekleurde beschrijfbare magneten, zodat u de mate van belangrijkheid van taken kunt weergeven of de verdeling van taken in een team.
Sprint klaar? Dan kunt u de magneten wissen en weer opnieuw gebruiken voor de volgende sprint. Handig!

Bestel hier!

Magic-chart notes

Maakt u geen gebruik van een whiteboard? Dan zijn Magic-Chart Notes een handig hulpmiddel! De folie blijft namelijk aan praktisch ieder oppervlak plakken. Een uitstekend alternatief voor plakbriefjes.

Bestel hier!

Magneet smiley

Geef een status een positieve, matige of slechte beoordeling door het gebruik van magnetische smileys.
Groen is blij, geel is neutraal en rood is bedroefd.

Bestel hier!

 

Viltstiften, whiteboard wisser en reinigingsspray

Natuurlijk mogen hulpmiddelen zoals viltstiften, whiteboard wisser en reinigingsspray niet ontbreken. Dit zijn de basisbenodigdheden voor uw scrumproject! Zo kunt u alle ideeën en activiteiten weergeven, en net zo eenvoudig weer verwijderen.

Bestel hier!

Alles in één!

Zeker weten dat u alles bij de hand hebt? Kies dan voor de scrum starterskit. De starterskit bestaat uit alle accessoires die je nodig hebt voor een succesvol scrumproject.

Bestel hier!

Voor veel type cartridges zijn een standaard, kleine inhoud en een XL inhoud beschikbaar.
Als er staat dat dit type cartridge geschikt is voor uw printer en deze is (ook) beschikbaar in een XL variant, dat past deze te allen tijde in uw printer.
Bij sommige printers is een extra ruimte vrij in de printer voor een letterlijk grotere cartridge.
Maar bij de meeste types zal er geen ruimte meer over zijn bij het plaatsen van een kleine versie. Waarom past dan de XL versie toch in de printer? Op de afbeelding is het goed te zien. Het verschil zit niet in de grootte van de cartridges, maar in de grootte van het sponsje in de cartridge. In een XL cartridge zit veel meer spons waardoor er veel meer inkt in kan.

Het is een bestaand feit dat schrijven het geheugen en de concentratiezones van uw hersenen stimuleert.

Actief schrijven, forceert ons onze gedachten te organiseren en laat onze creativiteit de vrije loop. Veel grote schrijvers vinden dat schrijven hun inspiratie bevrijd en hun ideeën de ruimte krijgen.

Schrijven geeft u een beter overzicht op uw stijl.

De Amerikaanse romanschrijver John Irving, auteur van de bestseller “The World According to Garp”, schrijft gemiddeld zo’n 400 pagina’s per boek. Deze productieve auteur schrijft zijn hele manuscript met de hand en beweert dat dit de beste manier is om overzicht te houden. ‘Ik schrijf liever met de hand, omdat ik te snel werk op een toetsenbord,’ legt hij uit. ‘Ik werk veel te snel om iets heel goeds op papier te zetten. Schrijven met de hand dwingt me rustig aan te doen.’ »

Een andere Amerikaanse auteur die de pen boven het toetsenbord verkiest, is de meester van horror, Stephen King, voor wie niets boven pen en papier gaat. Hij heeft het lage tempo van schrijven nodig om zijn ideeën te organiseren.

Schrijven dwingt om een verhaallijn te maken.

J.K. Rowling, de beroemde auteur van de Harry Potter-saga, verdeelt haar werk in handgeschreven scenes, zoals een verhaal van een film. Het verhaal wordt gesimuleerd en gesegmenteerd volgens ieder hoofdstuk, hoe het chronologisch uitpakt, het hoofdstuk, de helden en de andere karakters.

Het heeft duidelijk veel notities nodig om zulke complexe verhaallijnen te maken die meerdere jaren meegaan. De schrijver moet ook gemakkelijk kunnen verwijzen naar de gemaakte notities, commentaar kunnen toevoegen of dingen kunnen uitlichten, om dit type roman te bouwen en een goede samenhang te geven. Schrijven is een krachtige drijfveer.