Het is de gezelligste tijd van het jaar: de decembermaand!
De kerstboom wordt opgetuigd, overal zijn lichtjes en hoor je de mooiste kerstliedjes. Uiteraard is het feest niet compleet zonder cadeautjes onder de boom!

Wilt u extra sier maken onder de kerstboom? Pak uw cadeautjes dan zelf in.
Naast dat het veel leuker is om cadeautjes zelf in te pakken, zal het ook zeker worden gewaardeerd door de ontvanger.
Wat uiteraard niet mag ontbreken is een naametiket. Zo is het cadeau echt compleet!

Gratis kerstetiketten

Wij zorgen voor gratis kerstetiketten, u hoeft ze alleen nog maar te printen. Download HIER de gratis etiketten, print ze uit (op ware grootte), voorzie ze van de juiste namen en plak ze op uw cadeaus.

Het juiste formaat van de etiketten is 99.1 x 38.1 mm. Heeft u deze etiketten niet in huis? U vindt ze (art. nr. 129987) bij uw Inkstation winkel.

Veel plezier met inpakken en een fijne Kerst!

Het zal u verbazen, dat in deze digitale wereld, schrijven nog steeds zeer waardevol is op talrijke gebieden zoals bijvoorbeeld werving en selectie, kunst en justitie. De manier waarop u letters schrijft, waar u op de pagina uw teksten zet, de druk waarmee u uw pen gebruikt en hoe u bepaalde zinnen en woorden schrijft, verteld veel over uw persoonlijkheid. Dus, bent u klaar om in het geheim van uw handschrift te duiken?

De voordelen van grafologie in de 21ste eeuw

Als u schrijft, onthult u iets (en soms heel veel) van u zelf. Ten minste, dat is het beginpunt van grafologie. Binnen werving en selectie, wordt het gebruikt om uw individuele competenties te vergelijken met een functieomschrijving. Op het gebied van juridische analyses, kan het helpen om de identiteit van de dader vast te stellen. Ten slotte, voor u persoonlijk, kan het een bron voor persoonlijke of professionele ontwikkeling zijn, door uw sterktes en zwaktes te highlighten

Wat uw handschrift u verteld over u zelf

Terwijl veel eigenschappen (zoals het format van de letters, de hoek waarin u schrijft, etc.) gedragskenmerken in de grafologie bepalen, zijn er een aantal algemeen aanvaarde typische kenmerken:

 • Kleine letters suggereren dat u introvert bent, terwijl grote letters laten zien dat u extrovert bent. Maar wees voorzichtig: als uw handschrift niet consistent is, betekend dat precies het tegenovergestelde.
 • De grootte van de lussen in de “l” en de “e” geeft zachtmoedigheid en vriendelijkheid aan.
 • Een rond handschrift verklapt dat u een creatief persoon bent. Omgekeerd, een puntig handschrift zegt dat u nauwkeurig en nieuwsgierig bent.
 • De druk van uw pen op het papier en de snelheid waarmee u schrijft worden gebruikt om uw niveau van sensibiliteit of commitment te bepalen, maar ook om uw temperament te onthullen.
 • Ten slotte, de hoek waarin u schrijft. Als deze naar rechts leunt, bent u een open persoon die luistert naar anderen. Leunt deze naar links, dan bent u egocentrischer. Een recht en consistent handschrift laat zien dat u een pragmatisch en logisch denkend iemand bent.

Dus pak pen en papier om kom meer over u zelf te weten!

Het strooigoed ligt in de winkel, het speelgoedboek is in huis en de eerste verlanglijstjes worden al gemaakt. Het is zover: Sinterklaas is in het land! Een spannende tijd voor kinderen.

Kunnen ze niet wachten met het zetten van de schoen? En kijken ze vol verwachting uit naar pakjesavond? Om het aftellen tot dit gezellige avondje leuker én inzichtelijker te maken voor kinderen hebben we een cadeautje: een handige Sinterklaas aftelkalender!

Met de printbare aftelkalender kunnen kinderen op een leuke manier de dagen tot pakjesavond aftellen en weten ze hoeveel nachtjes ze nog moeten slapen. Door iedere dag één vakje in te kleuren komt pakjesavond steeds dichterbij! Voor de Sinterklaas aftelkalender zijn  dan ook alleen papier en kleurpotloden of -stiften nodig.

De aftelkalender kun je gratis downloaden, print ‘m vervolgens uit en hang ‘m op een handige plek neer. Of maak er een leuk schoencadeautje van! De kalender telt af vanaf 17 november: dé dag dat de stoomboot uit Spanje weer aankomt.

U downloadt HIER de Sinterklaas aftelkalender. De aftelkalender is een A4 formaat. Een cadeautje van ons voor u!

 

Sinterklaas is sinds afgelopen weekend weer in het land. Dat betekent voor veel kinderen dat een spannende tijd aanbreekt. Druk in de weer met het samenstellen van een verlanglijstje en het zetten van de schoen. Maar waar de kids het meest naar uitkijken, is toch wel 5 december.

Een gezellige avond met veel strooigoed, de familie bij elkaar en sinterklaasmuziek op de achtergrond. En dan, dan wordt er eindelijk op de deur geklopt. Het zijn Sint en Piet, met een hele zak vol cadeautjes.    

QUANTORE ETIKETTEN

Hoe u ook invulling geeft aan 5 december, cadeautjes horen erbij! Met de naametiketten van Quantore maakt u uw cadeautjes nog leuker. Download HIER de etiketten, print ze uit (op ware grootte) en voorzie ze van de juiste namen. Dat maakt het leuker om uw cadeautje te overhandigen. Maar vooral om te krijgen!

Het juiste formaat van de etiketten is 99.1 x 38,1 mm. Heeft u deze etiketten niet in huis? U vindt ze (art. nr. 129987) natuurlijk bij uw Inkstation winkel.

Inkstation wenst u een fijne Sinterklaasfeest!

We hebben er eigenlijk allemaal wel eens mee te maken: stress op het werk. Strakke deadlines en planningen die nageleefd moeten worden en tot over je oren in het werk zitten.

Van 12 tot en met 15 november is het de Week van de Werkstress, honderden bedrijven in Nederland stellen dan werkplezier centraal. Ook wij helpen een handje mee, met deze 5 handige tips tegen stress op het werk.

TIP 1: MAAK EEN PLANNING EN HOUD OVERZICHT

Allereerst is het belangrijk om goed te plannen en het overzicht te bewaren. Wanneer u maar opdrachten blijft aannemen, ziet u op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer. Zorg daarom voor een goede planning, zodat u precies weet waar u aan toe bent en wanneer wat af moet zijn. Zet dit ook op papier of in een document, zodat het uit uw hoofd is. Dat schept orde!

TIP 2: DURF ‘NEE’ TE ZEGGEN

Nee is het toverwoord. Om het overzicht te behouden en deadlines te halen, is het nodig om af en toe ‘nee’ tegen uw collega’s te zeggen. U kunt geen werk blijven aannemen terwijl u eigenlijk al teveel hebt. Kom voor uzelf op en voorkom teleurstellingen door deadlines niet te halen. Geef vooraf aan dat u het te druk hebt en geef eventueel een alternatieve datum of tijd wanneer u het wel af kunt hebben. Het is voor uw collega’s ook goed dat zij weten dat u het te druk hebt voor sommige opdrachten.

TIP 3: HUMOR OP HET WERK

Onderschat de kracht van een grapje op zijn tijd niet! Werkhumor verbetert de onderlinge sfeer en is gerelateerd aan flexibiliteit, creativiteit en niettemin aan het verminderen van stress. Zo af en toe een spontane grap is dus zeker de moeite waard!

TIP 4: MINDFUL WERKEN

Mindful werken maakt de dag niet alleen een stuk relaxter en effectiever, het zorgt ook voor een betere omgang met werkdruk. Hoe u dat doet? Kies niet voor multitasking, maar doe één ding tegelijk. Blijf gefocust en doe iets minder, maar doe het wel efficiënt. Houd overzicht, laat u niet onderbreken en concentreer u op de taken waarmee u bezig was!

TIP 5: ORDE EN OVERZICHT MET KANTOORARTIKELEN

Om stress zoveel mogelijk te vermijden én snel en efficiënt te kunnen werken, is het belangrijk om een geordend kantoor te hebben. Grote stapels papier ruimt u netjes op in archiefkasten, lades en opbergmappen. Om het overzicht te bewaren is een weekkalender of weekagenda erg belangrijk. Ook notitieboeken en to-do lijstjes zijn een must, voor het opstellen en afstrepen van taken. Ga met markeerstiften en pennen aan de slag om het overzichtelijk te houden. Er zijn behoorlijk wat handige kantoorartikelen die u helpen bij het plannen en bewaren van overzicht. Dit allemaal om stress op het werk te vermijden!

Je bent al zo ver gekomen: dit jaar doe je je examen. Het is een ommekeer in je opleiding, hierna ga je belangrijke beslissingen nemen voor de toekomst. 

Voordat je met je vervolgopleiding naar keuze verder gaat, hoe ga je je voorbereiden om te slagen voor je examen?

Al vanaf het begin dat je op de middelbare school terecht kwam, hebben leraren je proberen te adviseren in het goed organiseren van je lessen en je huiswerk. Het heeft dus geen zin om opnieuw het belang te benadrukken van gefocust blijven in de klas, bij het maken van aantekeningen, belangrijke woorden onderstrepen en het maken van samenvattingen als je thuiskomt.

In plaats daarvan hebben wij besloten je 10 hele handige tips te geven, die je helpen er helemaal voor te gaan dit jaar:

 • Kies het soort notitieboek wat het beste past bij je onderwerp. Als je veel fotokopieën hebt, kies dan voor een documentmapje of een ringband. Als je veel huiswerk hebt, is een notitieboek beter.
 • Luister naar je bioritmes: je moet natuurlijk de hele week fit zijn om je lessen te kunnen volgen, maar luister in het weekend naar wat je lichaam je vertelt. De beste tijd om te werken is als je helemaal fit bent.
 • Nummer en dateer de pagina’s in je ringband. Het mag zinloos klinken, maar pagina’s kunnen los raken of uitscheuren. In eerste instantie zal het geen probleem zijn ze terug te stoppen, maar aan het einde van het jaar?
 • Het is belangrijk om een planning te maken en je hieraan te houden….Maar waak voor een burnout of gedemotiveerd raken wat daarmee samenhangt. Als je besloten hebt om te gaan leren van 8 uur ’s ochtends tot 10 uur’ s ochtends, maar je er met je gedachten niet bij kunt blijven, stop er dan mee. Maar zorg ervoor dat je je wel aan je nieuwe timming houdt.
 • Beloon jezelf als je iets goeds gedaan hebt. Als je bijvoorbeeld je wiskunde huiswerk af hebt voor 7 uur, of als je je halve scriptie geschreven hebt binnen een week. Neem wat tijd voor jezelf om een aflevering van je serie te kijken, een ijsje te gaan eten, of speel een half uurtje een videospelletje…………..maakt niet uit wat je doet, zolang het je maar motiveerd!
 • Stop niet halverwege het maken van je huiswerk en zeg dat je het later wel afmaakt. Laten we eerlijk zijn: uiteindelijk komt van uitstel, afstel. Goed huiswerk, is huiswerk dat af is.
 • Scan regelmatig je aantekeningen met de SCRIBZEE app zodat je ze altijd bij je hebt en ze kan raadplegen wanneer je maar wil, zelfs net voor het examen als je dat geruststeld.
 • Blijf gefocust op je werk en laat je niet afleiden door berichten op je smartphone of sociale netwerken.
 • Heb je een vraag over iets in de les? Heb je problemen om een wiskunde opdracht op te lossen? Markeer de probleem pagina’s in je notitieboek met een herpositioneerbare notitie, zodat je niet vergeet erop terug te komen.
 • Voor je spiekbriefjes, gebruik verschillende kleuren om verschillende onderwerpen, inhoud (definities, lessen, enz.), het onderwerp of wat dan ook het meest belangrijk voor je is, te onderscheiden. Dit maakt het veel gemakkelijker om aan het einde van het jaar nog een keer door te nemen.

Zodra je eenmaal de juiste gewoontes hebt aangeleerd, worden je examens een fluitje van een cent!

Iedere minuut van een manager is kostbaar! Om geen moment te verspillen en om daadwerkelijk tijd te kunnen besparen, moet u uw personeel vertrouwen.
Het sleutelwoord is delegeren! Hoewel dit soms kan worden geïnterpreteerd als het loslaten van de controle, maar eigenlijk is het een cruciale vaardigheid van een manager. Door dit op de juiste manier te doen en toe te passen, wordt delegeren een gewoonte die onmisbaar zal worden en die uw teams zullen gaan waarderen.

Waarom delegeren?
1 / Op een reguliere werkdag kunnen onvoorziene gebeurtenissen een goed georganiseerd schema volledig in de war schoppen. Taken die worden uitgesteld naar de volgende dag moeten worden toegevoegd aan de reeds geplande taken. Na verloop van tijd neemt de werkdruk toe en weet u niet goed meer waarop u u moet concentreren.
2 / Door te veel te doen, loopt u het risico minder effectief te worden, om nog maar te zwijgen over het in gevaar brengen van uw gezondheid.
3 / Zie in dat, niet alles hebben kunnen bereiken, geen vorm van falen is, integendeel. Als manager moet u u concentreren op uw prioriteiten, zodat uw team op het juiste tempo in dezelfde richting beweegt.

Aandachtspunt
Zorg voor de juiste balans: overdreven delegeren is ook niet de oplossing. Uw personeel zou de indruk kunnen krijgen dat u niets doet en uw autoriteit zou kunnen worden ondermijnd!

Doe dingen stap voor stap
1 / Begin met definiëren van taken, aan wie kan wat worden toegewezen, op basis van de verschillende vaardigheden van de mensen binnen uw team.
2 / Begin met kleine opdrachten te delegeren die u niet kunnen benadelen en zet de mensen aan wie u ze hebt gedelegeerd niet teveel onder druk: bestanden ordenen, een presentatie verfijnen, een eenvoudige bestelling plaatsen.
3 / Gebaseerd op de uitkomsten, kunt u de taken geleidelijk aan uitdagender maken

Aandachtspunt
Voordat u een taak toevertrouwt aan een van uw medewerkers, moet u ervoor zorgen dat hun planning hierop is afgestemd, zodat ze kunnen helpen zonder er zelf door in de problemen te raken.

Neem een positieve management houding aan!
1 / Als iemand een fout maakt, twijfel dan niet aan hun vaardigheid, want dit werkt demotiverend.
2 / Vraag u zelf af waarom ze gefaald hebben en probeer te begrijpen waar het mis ging en help om fouten te vermijden in de toekomst.
3 / Als de taak daarentegen met goed gevolg is uitgevoerd, vergeet dan zeker niet om complimenten te geven en verdere mogelijkheden te bieden om uw vertrouwen te tonen.

Aandachtspunt
Loop niet het gehele werk na dat aan uw medewerker is toevertrouwd – het vertrouwen zal worden aangetast. Ze moeten hun eigen prestaties opnieuw evalueren om verder te kunnen gaan.

Instrueer je medewerkers om te kunnen slagen!
1 / Stel ten eerste haalbare deadlines en doelstellingen vast.
2 / Leg het beoogde resultaat en de richtlijnen vooraf uit.
3 / Denk eraan om de nodige middelen ter beschikking te stellen voor de opdracht: budget, technische ondersteuning, training, enz. Vergeet niet om steun en aandacht te bieden.

Aandachtspunt
Neem geen controlerende taak aan. Laat uw medewerker het zelf organiseren. Ze kunnen een andere aanpak kiezen die net zo effectief of zelfs effectiever is dan die van u.

Kortom, delegeren is een vaardigheid; je hoeft alleen moet een paar eenvoudige, logische regels te volgen. Uiteindelijk zult u ervan profiteren – en uw team ook!

Slechts 15% van alle mensen ter wereld is linkshandig. Soms lastig in een wereld die zich voornamelijk richt op de rechtshandige mens. Linkshandigen worden op school en kantoor dagelijks geconfronteerd met hun linkshandigheid.

Schrijven, met een muis werken, knippen of het slijpen van een potlood vragen om een net wat andere aanpak. De taal doet ook een beetje negatief over linkshandigen. Zo ben je niet erg handig met twee linkerhanden. Maar linkshandigheid is geen onhandigheid! Wij vertellen u waarom.

Een aantal feitjes:

 • Linkshandigen kunnen beter multitasken, en hebben daarmee een streepje voor op het werk en school.
 • Ze zijn creatieve denkers.
 • Ze hebben meer zelfbeheersing, en daarmee een grotere kans op een succesvolle carrière.
 • Ze zijn eerder competitief dan samenwerkend en trekken zich minder aan van sociale normen om hun doelen te bereiken.
 • Iets meer mannen dan vrouwen gebruiken bij voorkeur hun linkerhand.

Tips

 • Er zijn speciale linkshandige pennen voor kinderen die net leren schrijven op school. Deze pennen zijn extra licht, van klein formaat en perfect voor de kleine kinderhand met een speciale uitvoering voor linkshandigen.
 • Houdt uw pen of potlood bij het schrijven iets hoger vast dan rechtshandigen. Zo kunt u goed zien wat u aan het doen bent.
 • Ga tijdens de lunch in de kantine links naast een rechtshandige zitten. Zo voorkomt u dat u in de knel komt met de ellebogen.
 • Gebruik een schaar voor linkshandigen om netjes en recht te knippen zonder ongemak.
 • Maakt u gebruik van een universele muis, stel dan de muisknoppen naar eigen voorkeuren in bij de instellingen op uw computer.

Kantoorartikelen voor linkshandigen

Alles in het dagelijkse kantoorleven is gemaakt voor rechtshandigen. Dat werkt niet zo makkelijk voor linkshandigen. Zij worden dan ook vaak geconfronteerd met hun linkshandigheid. Wij leveren kantoorartikelen voor iedereen, en dus ook voor linkshandigen maken wij het kantoorleven graag wat makkelijker. In ons webwinkel assortiment vindt u pennen, (kleur)potloden, scharen, linialen, muizen en zelfs puntenslijpers voor linkshandigen.

Thuiswerken wordt steeds populairder. Meer dan 2,5 miljoen Nederlanders werken weleens een dagje vanuit thuis. Misschien u ook wel? Even ontglippen uit de kantoorjungle, geen collega’s aan uw bureau en ongestoord uw werk doen.

Tijd voor het wegwerken van stapels dossiers, het schrijven van artikelen en het uitwerken van nieuwe ideeën. Maar het gevaar van afleiding ligt op de loer. Hoe aanlokkelijk is rustig opstaan met een kopje koffie, in uw pyjama de eerste mailtjes checken, tussendoor een wasje draaien en ’s middags een powernap doen. Alles uit uw thuiswerkdag halen? Zo gaat u te werk!

Maak een planning voor de thuiswerk dag.
Een duidelijke planning en to-do lijst zorgen ervoor dat het duidelijk en overzichtelijk is wat u die dag gaat doen. Zo voorkom u dat u werk onnodig gaat uitstellen of zelfs meer uren gaat maken. Beloon u zelf ook wanneer u iets hebt afgerond, door bijvoorbeeld even een ommetje te maken. Tip! Maak de planning een dag van tevoren, zodat u ’s ochtends tijdens uw thuiswerkdag meteen dedicated aan de slag gaat.

Sta vroeg op en kleed u aan.
U kunt natuurlijk ietsje langer blijven liggen dan normaal, omdat u de weg niet op hoeft. Maar zorg ervoor dat u in uw ritme blijft en niet te lang blijft liggen. Immers, zonde van uw tijd! Blijf ook niet in uw pyjama rondlopen. Als u u aankleedt, bent u meteen actiever en dus ook productiever. Een goed begin van uw dag!

Richt een fijne werkplek in.
Het is verleidelijk om relaxed op de bank uw werk te doen, maar dat is uiteraard niet zo goed. Dit is de plek waar u juist tot rust moet komen. Kies een plek waar u actief en ongestoord uw werk kunt doen. Idealiter achter uw bureau op een goede bureaustoel in een opgeruimde werkruimte, maar aan de keukentafel kan ook prima zijn.

Laat u niet verleiden.
Even scrollen door uw telefoon of surfen op het web? Laat u niet verleiden! Het duurt altijd even voordat u gefocust bent. Heeft u uw telefoon niet nodig? Leg deze dan weg. First things first!

Thuiswerken doet u met Inkstation

Zorg voor basisbenodigdheden op uw werkplek.
Wel zo handig om ook thuis een aantal dingen bij de hand te hebben om uw werk te kunnen doen. Met de volgende kantoorartikelen komt u een heel eind:
• Standaard schrijfwaren
• Notitieblok
• Memoblaadjes
• Perforator
• Nietmachine
• Opbergbox of opbergmappen
• Bureaustoel
• Laptop en laptopstandaard
• Muis
• (Multifunctionele) printer

Plan wat vaker een thuiswerkdagje.
Even afstand nemen van uw werk is zo slecht nog niet, daardoor geeft u uw hersenen de ruimte om creatief te zijn en optimaal te kunnen functioneren. Door tussendoor wel een wasje te draaien of een koffie buiten de deur te doen, heeft u tijd om uw gedachten te ordenen. Dit zal uw creativiteit en productiviteit ten goede komen, zodat u die nieuwe ideeën bedenkt en de laatste puntjes op de ï zet van dit ene project!

<<< terug naar Blogs