Uw brein is gek op beelden. Complexe informatie verwerkt u bijvoorbeeld beter als het visueel wordt aangeboden. Een slimme projectaanpak zoals scrum wint dan ook steeds meer aan populariteit.

Het raamwerk van scrum bestaat uit een schema met daarin alle activiteiten, taken en de voortgang van het project. Hoe kunt u dit beter zichtbaar maken dan op een whiteboard of flipover? Deze tools ondersteunen het project en stellen teams in staat om met een scala aan accessoires snel te schakelen en flexibeler te werk te gaan. Zo geeft u complexe projecten op een overzichtelijke manier weer en stelt u snel bij als dat nodig is!

Een scrumbord ziet er in elke organisatie anders uit. Elke werkwijze is daarin uniek. Maak uw eigen scrumbord helemaal naar wens met scrumbordaccessoires. Kies de accessoires die bij uw team passen en tover uw flipover of whiteboard om tot het perfecte scrumbord. Wat heeft u nodig?

Matrix tape

Met behulp van matrix tape kunt u zelf lijnen aanbrengen op een whiteboard. Zo maakt u in een handomdraai een gestructureerd scrumbord met onderverdeling in de kolommen to do, loopt en afgerond.

Bestel hier!

Scrum magneten

Scrum magneten worden ook wel magnetische post-its genoemd.
Het zijn gekleurde beschrijfbare magneten, zodat u de mate van belangrijkheid van taken kunt weergeven of de verdeling van taken in een team.
Sprint klaar? Dan kunt u de magneten wissen en weer opnieuw gebruiken voor de volgende sprint. Handig!

Bestel hier!

Magic-chart notes

Maakt u geen gebruik van een whiteboard? Dan zijn Magic-Chart Notes een handig hulpmiddel! De folie blijft namelijk aan praktisch ieder oppervlak plakken. Een uitstekend alternatief voor plakbriefjes.

Bestel hier!

Magneet smiley

Geef een status een positieve, matige of slechte beoordeling door het gebruik van magnetische smileys.
Groen is blij, geel is neutraal en rood is bedroefd.

Bestel hier!

 

Viltstiften, whiteboard wisser en reinigingsspray

Natuurlijk mogen hulpmiddelen zoals viltstiften, whiteboard wisser en reinigingsspray niet ontbreken. Dit zijn de basisbenodigdheden voor uw scrumproject! Zo kunt u alle ideeën en activiteiten weergeven, en net zo eenvoudig weer verwijderen.

Bestel hier!

Alles in één!

Zeker weten dat u alles bij de hand hebt? Kies dan voor de scrum starterskit. De starterskit bestaat uit alle accessoires die je nodig hebt voor een succesvol scrumproject.

Bestel hier!

Voor veel type cartridges zijn een standaard, kleine inhoud en een XL inhoud beschikbaar.
Als er staat dat dit type cartridge geschikt is voor uw printer en deze is (ook) beschikbaar in een XL variant, dat past deze te allen tijde in uw printer.
Bij sommige printers is een extra ruimte vrij in de printer voor een letterlijk grotere cartridge.
Maar bij de meeste types zal er geen ruimte meer over zijn bij het plaatsen van een kleine versie. Waarom past dan de XL versie toch in de printer? Op de afbeelding is het goed te zien. Het verschil zit niet in de grootte van de cartridges, maar in de grootte van het sponsje in de cartridge. In een XL cartridge zit veel meer spons waardoor er veel meer inkt in kan.

Het is een bestaand feit dat schrijven het geheugen en de concentratiezones van uw hersenen stimuleert.

Actief schrijven, forceert ons onze gedachten te organiseren en laat onze creativiteit de vrije loop. Veel grote schrijvers vinden dat schrijven hun inspiratie bevrijd en hun ideeën de ruimte krijgen.

Schrijven geeft u een beter overzicht op uw stijl.

De Amerikaanse romanschrijver John Irving, auteur van de bestseller “The World According to Garp”, schrijft gemiddeld zo’n 400 pagina’s per boek. Deze productieve auteur schrijft zijn hele manuscript met de hand en beweert dat dit de beste manier is om overzicht te houden. ‘Ik schrijf liever met de hand, omdat ik te snel werk op een toetsenbord,’ legt hij uit. ‘Ik werk veel te snel om iets heel goeds op papier te zetten. Schrijven met de hand dwingt me rustig aan te doen.’ »

Een andere Amerikaanse auteur die de pen boven het toetsenbord verkiest, is de meester van horror, Stephen King, voor wie niets boven pen en papier gaat. Hij heeft het lage tempo van schrijven nodig om zijn ideeën te organiseren.

Schrijven dwingt om een verhaallijn te maken.

J.K. Rowling, de beroemde auteur van de Harry Potter-saga, verdeelt haar werk in handgeschreven scenes, zoals een verhaal van een film. Het verhaal wordt gesimuleerd en gesegmenteerd volgens ieder hoofdstuk, hoe het chronologisch uitpakt, het hoofdstuk, de helden en de andere karakters.

Het heeft duidelijk veel notities nodig om zulke complexe verhaallijnen te maken die meerdere jaren meegaan. De schrijver moet ook gemakkelijk kunnen verwijzen naar de gemaakte notities, commentaar kunnen toevoegen of dingen kunnen uitlichten, om dit type roman te bouwen en een goede samenhang te geven. Schrijven is een krachtige drijfveer.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen! Het nieuwe jaar is ingeluid en dat betekent dat het tijd is om werk te maken van uw goede voornemens. Denk niet te groot, maar werk in kleine stappen en houd uw doelen dichtbij uzelf. Dan gaat het u vast lukken!

Nog op zoek naar inspiratie voor goede voornemens die wel haalbaar zijn? Wij zetten er een aantal op een rij!

Meer genieten!

Genieten kan niet alleen op een wit strand in een warm land. Probeer ook de kleine dingen in het leven te waarderen. Heeft u een compliment van een collega gekregen? Of dat ene project afgerond? Dat doet u goed! Heb oog voor de kleine successen in uw dag. Niet elke dag is goed, maar er zit iets goeds in elke dag!

Beter letten op wat u eet!

Doe eens een schepje minder suiker in uw koffie of thee. Wist u dat koffiecreamer heel ongezond is? Dat is gemaakt van suiker met kokosvet. Beter kiest u voor verse (koffie)melk. En drink eens wat meer water, juist op kantoor. Varieer met een schijfje gember of citroen! Zo komt u al een heel eind.

Minder zwart-wit denken!

Er wordt vaak gedachten in termen van goed of fout. Alsof er maar twee opties zijn. Maar onthoud dat er altijd meerdere manieren zijn om tot een oplossing te komen. Laat u niet beperken en denk in mogelijkheden! Maar misschien nog belangrijker… bekijk de zaak eens vanuit een ander perspectief. Wanneer u u in een ander verplaatst, kan dat tot nieuwe inzichten leiden.

De boel beter bij elkaar houden!

Iedereen heeft graag zijn vrienden en familie bij elkaar. Ga eens wat vaker bij uw familie op bezoek. Spreek af met die vriendin die u te weinig ziet. Vraag of uw collega een goed weekend heeft gehad. Geef een familielied eens een knuffel en laat aan de mensen van wie u houdt, zien dat u om ze geeft. We hebben elkaar nodig!

Positiever zijn!

Probeer het leven eens van de zonnige kant te bekijken. Geef uzelf vaker een compliment, tover een glimlach op uw gezicht en kijk naar wat er wel is, in plaats van wat er niet is. U hebt zelf altijd de controle over hoe u dingen ziet en hoe u ermee omgaat. Denkt u in kansen en ziet u wat u wel hebt?

Tijd om aan de slag te gaan!

Een doel waar u niet aan werkt, zal slechts een voornemen blijven. Het is nu tijd om ook echt aan het werk te gaan. Dus, kom van die bureaustoel af en ga ervoor! Stap voor stap kom u bij uw einddoel. Wedden dat u het kan?!

Het is de gezelligste tijd van het jaar: de decembermaand!
De kerstboom wordt opgetuigd, overal zijn lichtjes en hoor je de mooiste kerstliedjes. Uiteraard is het feest niet compleet zonder cadeautjes onder de boom!

Wilt u extra sier maken onder de kerstboom? Pak uw cadeautjes dan zelf in.
Naast dat het veel leuker is om cadeautjes zelf in te pakken, zal het ook zeker worden gewaardeerd door de ontvanger.
Wat uiteraard niet mag ontbreken is een naametiket. Zo is het cadeau echt compleet!

Gratis kerstetiketten

Wij zorgen voor gratis kerstetiketten, u hoeft ze alleen nog maar te printen. Download HIER de gratis etiketten, print ze uit (op ware grootte), voorzie ze van de juiste namen en plak ze op uw cadeaus.

Het juiste formaat van de etiketten is 99.1 x 38.1 mm. Heeft u deze etiketten niet in huis? U vindt ze (art. nr. 129987) bij uw Inkstation winkel.

Veel plezier met inpakken en een fijne Kerst!

Het zal u verbazen, dat in deze digitale wereld, schrijven nog steeds zeer waardevol is op talrijke gebieden zoals bijvoorbeeld werving en selectie, kunst en justitie. De manier waarop u letters schrijft, waar u op de pagina uw teksten zet, de druk waarmee u uw pen gebruikt en hoe u bepaalde zinnen en woorden schrijft, verteld veel over uw persoonlijkheid. Dus, bent u klaar om in het geheim van uw handschrift te duiken?

De voordelen van grafologie in de 21ste eeuw

Als u schrijft, onthult u iets (en soms heel veel) van u zelf. Ten minste, dat is het beginpunt van grafologie. Binnen werving en selectie, wordt het gebruikt om uw individuele competenties te vergelijken met een functieomschrijving. Op het gebied van juridische analyses, kan het helpen om de identiteit van de dader vast te stellen. Ten slotte, voor u persoonlijk, kan het een bron voor persoonlijke of professionele ontwikkeling zijn, door uw sterktes en zwaktes te highlighten

Wat uw handschrift u verteld over u zelf

Terwijl veel eigenschappen (zoals het format van de letters, de hoek waarin u schrijft, etc.) gedragskenmerken in de grafologie bepalen, zijn er een aantal algemeen aanvaarde typische kenmerken:

 • Kleine letters suggereren dat u introvert bent, terwijl grote letters laten zien dat u extrovert bent. Maar wees voorzichtig: als uw handschrift niet consistent is, betekend dat precies het tegenovergestelde.
 • De grootte van de lussen in de “l” en de “e” geeft zachtmoedigheid en vriendelijkheid aan.
 • Een rond handschrift verklapt dat u een creatief persoon bent. Omgekeerd, een puntig handschrift zegt dat u nauwkeurig en nieuwsgierig bent.
 • De druk van uw pen op het papier en de snelheid waarmee u schrijft worden gebruikt om uw niveau van sensibiliteit of commitment te bepalen, maar ook om uw temperament te onthullen.
 • Ten slotte, de hoek waarin u schrijft. Als deze naar rechts leunt, bent u een open persoon die luistert naar anderen. Leunt deze naar links, dan bent u egocentrischer. Een recht en consistent handschrift laat zien dat u een pragmatisch en logisch denkend iemand bent.

Dus pak pen en papier om kom meer over u zelf te weten!

Het strooigoed ligt in de winkel, het speelgoedboek is in huis en de eerste verlanglijstjes worden al gemaakt. Het is zover: Sinterklaas is in het land! Een spannende tijd voor kinderen.

Kunnen ze niet wachten met het zetten van de schoen? En kijken ze vol verwachting uit naar pakjesavond? Om het aftellen tot dit gezellige avondje leuker én inzichtelijker te maken voor kinderen hebben we een cadeautje: een handige Sinterklaas aftelkalender!

Met de printbare aftelkalender kunnen kinderen op een leuke manier de dagen tot pakjesavond aftellen en weten ze hoeveel nachtjes ze nog moeten slapen. Door iedere dag één vakje in te kleuren komt pakjesavond steeds dichterbij! Voor de Sinterklaas aftelkalender zijn  dan ook alleen papier en kleurpotloden of -stiften nodig.

De aftelkalender kun je gratis downloaden, print ‘m vervolgens uit en hang ‘m op een handige plek neer. Of maak er een leuk schoencadeautje van! De kalender telt af vanaf 17 november: dé dag dat de stoomboot uit Spanje weer aankomt.

U downloadt HIER de Sinterklaas aftelkalender. De aftelkalender is een A4 formaat. Een cadeautje van ons voor u!

 

Sinterklaas is sinds afgelopen weekend weer in het land. Dat betekent voor veel kinderen dat een spannende tijd aanbreekt. Druk in de weer met het samenstellen van een verlanglijstje en het zetten van de schoen. Maar waar de kids het meest naar uitkijken, is toch wel 5 december.

Een gezellige avond met veel strooigoed, de familie bij elkaar en sinterklaasmuziek op de achtergrond. En dan, dan wordt er eindelijk op de deur geklopt. Het zijn Sint en Piet, met een hele zak vol cadeautjes.    

QUANTORE ETIKETTEN

Hoe u ook invulling geeft aan 5 december, cadeautjes horen erbij! Met de naametiketten van Quantore maakt u uw cadeautjes nog leuker. Download HIER de etiketten, print ze uit (op ware grootte) en voorzie ze van de juiste namen. Dat maakt het leuker om uw cadeautje te overhandigen. Maar vooral om te krijgen!

Het juiste formaat van de etiketten is 99.1 x 38,1 mm. Heeft u deze etiketten niet in huis? U vindt ze (art. nr. 129987) natuurlijk bij uw Inkstation winkel.

Inkstation wenst u een fijne Sinterklaasfeest!

We hebben er eigenlijk allemaal wel eens mee te maken: stress op het werk. Strakke deadlines en planningen die nageleefd moeten worden en tot over je oren in het werk zitten.

Van 12 tot en met 15 november is het de Week van de Werkstress, honderden bedrijven in Nederland stellen dan werkplezier centraal. Ook wij helpen een handje mee, met deze 5 handige tips tegen stress op het werk.

TIP 1: MAAK EEN PLANNING EN HOUD OVERZICHT

Allereerst is het belangrijk om goed te plannen en het overzicht te bewaren. Wanneer u maar opdrachten blijft aannemen, ziet u op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer. Zorg daarom voor een goede planning, zodat u precies weet waar u aan toe bent en wanneer wat af moet zijn. Zet dit ook op papier of in een document, zodat het uit uw hoofd is. Dat schept orde!

TIP 2: DURF ‘NEE’ TE ZEGGEN

Nee is het toverwoord. Om het overzicht te behouden en deadlines te halen, is het nodig om af en toe ‘nee’ tegen uw collega’s te zeggen. U kunt geen werk blijven aannemen terwijl u eigenlijk al teveel hebt. Kom voor uzelf op en voorkom teleurstellingen door deadlines niet te halen. Geef vooraf aan dat u het te druk hebt en geef eventueel een alternatieve datum of tijd wanneer u het wel af kunt hebben. Het is voor uw collega’s ook goed dat zij weten dat u het te druk hebt voor sommige opdrachten.

TIP 3: HUMOR OP HET WERK

Onderschat de kracht van een grapje op zijn tijd niet! Werkhumor verbetert de onderlinge sfeer en is gerelateerd aan flexibiliteit, creativiteit en niettemin aan het verminderen van stress. Zo af en toe een spontane grap is dus zeker de moeite waard!

TIP 4: MINDFUL WERKEN

Mindful werken maakt de dag niet alleen een stuk relaxter en effectiever, het zorgt ook voor een betere omgang met werkdruk. Hoe u dat doet? Kies niet voor multitasking, maar doe één ding tegelijk. Blijf gefocust en doe iets minder, maar doe het wel efficiënt. Houd overzicht, laat u niet onderbreken en concentreer u op de taken waarmee u bezig was!

TIP 5: ORDE EN OVERZICHT MET KANTOORARTIKELEN

Om stress zoveel mogelijk te vermijden én snel en efficiënt te kunnen werken, is het belangrijk om een geordend kantoor te hebben. Grote stapels papier ruimt u netjes op in archiefkasten, lades en opbergmappen. Om het overzicht te bewaren is een weekkalender of weekagenda erg belangrijk. Ook notitieboeken en to-do lijstjes zijn een must, voor het opstellen en afstrepen van taken. Ga met markeerstiften en pennen aan de slag om het overzichtelijk te houden. Er zijn behoorlijk wat handige kantoorartikelen die u helpen bij het plannen en bewaren van overzicht. Dit allemaal om stress op het werk te vermijden!

Je bent al zo ver gekomen: dit jaar doe je je examen. Het is een ommekeer in je opleiding, hierna ga je belangrijke beslissingen nemen voor de toekomst. 

Voordat je met je vervolgopleiding naar keuze verder gaat, hoe ga je je voorbereiden om te slagen voor je examen?

Al vanaf het begin dat je op de middelbare school terecht kwam, hebben leraren je proberen te adviseren in het goed organiseren van je lessen en je huiswerk. Het heeft dus geen zin om opnieuw het belang te benadrukken van gefocust blijven in de klas, bij het maken van aantekeningen, belangrijke woorden onderstrepen en het maken van samenvattingen als je thuiskomt.

In plaats daarvan hebben wij besloten je 10 hele handige tips te geven, die je helpen er helemaal voor te gaan dit jaar:

 • Kies het soort notitieboek wat het beste past bij je onderwerp. Als je veel fotokopieën hebt, kies dan voor een documentmapje of een ringband. Als je veel huiswerk hebt, is een notitieboek beter.
 • Luister naar je bioritmes: je moet natuurlijk de hele week fit zijn om je lessen te kunnen volgen, maar luister in het weekend naar wat je lichaam je vertelt. De beste tijd om te werken is als je helemaal fit bent.
 • Nummer en dateer de pagina’s in je ringband. Het mag zinloos klinken, maar pagina’s kunnen los raken of uitscheuren. In eerste instantie zal het geen probleem zijn ze terug te stoppen, maar aan het einde van het jaar?
 • Het is belangrijk om een planning te maken en je hieraan te houden….Maar waak voor een burnout of gedemotiveerd raken wat daarmee samenhangt. Als je besloten hebt om te gaan leren van 8 uur ’s ochtends tot 10 uur’ s ochtends, maar je er met je gedachten niet bij kunt blijven, stop er dan mee. Maar zorg ervoor dat je je wel aan je nieuwe timming houdt.
 • Beloon jezelf als je iets goeds gedaan hebt. Als je bijvoorbeeld je wiskunde huiswerk af hebt voor 7 uur, of als je je halve scriptie geschreven hebt binnen een week. Neem wat tijd voor jezelf om een aflevering van je serie te kijken, een ijsje te gaan eten, of speel een half uurtje een videospelletje…………..maakt niet uit wat je doet, zolang het je maar motiveerd!
 • Stop niet halverwege het maken van je huiswerk en zeg dat je het later wel afmaakt. Laten we eerlijk zijn: uiteindelijk komt van uitstel, afstel. Goed huiswerk, is huiswerk dat af is.
 • Scan regelmatig je aantekeningen met de SCRIBZEE app zodat je ze altijd bij je hebt en ze kan raadplegen wanneer je maar wil, zelfs net voor het examen als je dat geruststeld.
 • Blijf gefocust op je werk en laat je niet afleiden door berichten op je smartphone of sociale netwerken.
 • Heb je een vraag over iets in de les? Heb je problemen om een wiskunde opdracht op te lossen? Markeer de probleem pagina’s in je notitieboek met een herpositioneerbare notitie, zodat je niet vergeet erop terug te komen.
 • Voor je spiekbriefjes, gebruik verschillende kleuren om verschillende onderwerpen, inhoud (definities, lessen, enz.), het onderwerp of wat dan ook het meest belangrijk voor je is, te onderscheiden. Dit maakt het veel gemakkelijker om aan het einde van het jaar nog een keer door te nemen.

Zodra je eenmaal de juiste gewoontes hebt aangeleerd, worden je examens een fluitje van een cent!